Hønefoss Sportsklubb, HSK jente 95

Veien mot Bring.

"For et år siden bestemte Haugsbygd håndball klubb og Hønefoss sportsklubb sine J95 lag at de ville satse på å komme til Bring serien om ett år. Det ble hentet inn ny trener og lagene ble slått sammen til en gruppe på 25 spillere. Treningene ble økt fra 2-3 pr uke til 4-5 økter pr uke, noe som var tøft for enkelte, og i løpet av året hadde vi 7 frafall. Jentene var utrolig treningsvillige og laget bygget seg gradvis opp gjennom denne sesongen.

Vi har hele tiden hatt tro på at man trenger noe annet enn bare håndballtrening, så gjennom det første året hadde vi både karatetrening og leide inn personlig trener for laget, for å jobbe med stabilisering og skadeforebyggende trening en dag i uken.

Vi skjønte tidlig at vi trengte hjelp på den mentale biten for å klare å bygge tillitten som trengs mellom spillere og ledere. Dette er noe vi har forsøkt å jobbe grundig med.

Den mentale biten av dette her, hva som skjer rundt forberedelse til kamp, spising, søvn drikke og mental forberedelse inn mot kamp, har vi hele tiden jobbet med å få jentene til å forstå viktigheten av.

Da vi skulle til Bergen tok vi kontakt med Oddvar Bjørnestad med forespørsel om å holde et foredrag for jentene om å gjøre seg klar til kamp og hva du gjør når det virkelig skal avgjøres.

Jentene hadde utrolig bra utbytte av og få ting inn på en annen måte, en annen synsvinkel og fra en så merittert person som Oddvar Bjørnestad var dette helt glimrende.

Vi er kjempeglade for at Oddvar hadde tid til dette og vil garantert benytte oss mer av han for å jobbe med den mentale biten da vi får anledning til dette.

Vi klarte målet vårt, vi kvalifiserte oss for Bring serien og ser frem til en utrolig morsom sesong."

Johnny Edvinsen, trener HSK J95
Hønefoss Sportsklubb

Del denne siden med andre!

Share on Facebook