Referanser "Grensesetting"

"Torsdag 7. april 2011 satt det i Dalsøyra samfunnshus i Gulen kommune over 100 forventningsfulle tenåringsforeldre, lærere og andre som jobber med ungdom. Alle var forventningsfulle til å få hjelp og inspirasjon til å takle voksenrollen i møte med barn og unge.  

Forventningene ble innfridd!  

Oddvar er et festfyrverkeri som på en humoristisk, engasjerende og nærværende måte øser ut av sin store kunnskap og erfaring i forhold til ungdom. Han våget å utfordre oss slik at det ble totalt stille i salen og han fikk oss til å le så tårene trillet.  

Ungdommene i Gulen vil etter denne kvelden møte voksne som har blitt litt tryggere på sin voksenrolle. Vi har fått mye stoff til ettertanke som vi kan jobbe med i lang tid fremover."

Jens Linde, sokneprest i Gulen  Kommune

"Undertegnede har gjennom flere år hørt Oddvar Bjørnestads foredrag for foreldre – samt fulgt flere av hans kurs innenfor
Sterk & Klar. Intensjonene i prosjektet tør være kjente, jeg vil her konsentrere meg om mine opplevelser som lytter til hans foredrag.

Livet dreier seg om relasjoner mellom mennesker. Å bevege seg i livets forskjellige relasjonslandskap kan være vanskelig. Vi kan trenge hjelp. Hvem kan hjelpe oss? En av dem som kan komme oss til unnsetning, er Oddvar Bjørnestad.

På en underholdende, interessant og tankevekkende måte forteller han om sine erfaringer i eget liv, gir oss eksempler på situasjoner hvor vi kjenner oss igjen fra vår hverdag, hvor vi nikker gjenkjennende og tenker: - Slik var det, ja. Dette må jeg huske! Slik må jeg tenke neste gang!


Bjørnestads ord har en terapeutisk kraft i seg. Vi som hører ham, kjenner at vi trenger hans kloke ord når vi reflekterer over eget selvbilde, når vi kaver med kommunikasjonen med egne barn, våre elever, våre venner, familie og våre kolleger. Således beriker han tilhøreren, slik at denne kan bli en bedre forelder, lærer, far, mor, kollega eller venn – ja, få et bedre liv.  

Gjennom min kontakt med foresatte ved Giske ungdomsskole, vet jeg at de vil skrive under på mine betraktninger. Derfor kan man også trygt hevde at Sterk & Klar sine mål om at sterkere og klarere foresatte skal kunne hjelpe sine barn til en senere alkoholdebut og et bedre liv, lettere kan nåes." 

Med vennlig hilsen
Kjell Fjermestad,

Undervisningsinspektør
ved Giske Ungdomsskole, Sandnes


"Oddvar er inspirerende å høre på.
Han har en formidlingsevne som gjøre det lett og interessant å følge med. Det er morsomme og gode eksempler som tas i bruk. Han motiverer voksne til å "ta i ett tak", og det er flott! I tillegg gir ham dem en pekepinn på hvordan man kan ta kontakt med ungdommen på en god måte.

Oddvar "strammer opp" de voksne på en nokså bestemt, men samtidig behagelig måte uten å vike belærende eller moraliserende.

Etter en økt i samme rom som Oddvar har i alle fall jeg følt meg mer motivert og lettere til sinns! Det gir ekstra glød og iver i arbeid med ungdom."

Anja Burholm Mørk,
Garnes Ungdomsskule

"Jeg har fulgt alle fire møtene i Sterk & Klar fra høsten 2008 til våren 2011. Dette har vært veldig interessant, da tema er veldig aktuelt for ungdomsskole alderen. Fra før av hadde jeg hørt om Oddvar Bjørnestad men ikke vært på noen av hans foredrag. Derfor bestemte jeg meg for å prioritere dette. 

Det med debutalder er noe som han virkelig har satt søkelys på og særlig da gjennom grensesetting og omsorg i foreldrerollen. Oddvar forklarer så sterkt hvor viktig det er å bry seg om egne og andres barn. Også hvor viktig foreldresamarbeid er, og særlig på et lite sted som Bø er det kanskje ennå mer viktig!

Videre får Oddvar med sine mange poeng, virkelig frem hvor viktig det er med ros og positivt fokus, istedenfor å henge seg opp i det negative og negativt ladede ord. Oddvar er veldig engasjerende og morsom, noe som gjør at tiden flyr av gårde. Kunne sikkert hørt på dobbelt så lenge uten at det hadde gjort noe. Det burde vært mange flere som fikk dette med seg… og med siste barn i flokken, så var det mange ting han “lærte oss” som jeg skulle visst før.
Disse kveldene har gjort at jeg tenker seg om to ganger ved anledninger, både hjemme – på jobb og i det frivillige liv. Som en ekstra bonus var det jo flott at man kunne skrive under en kontrakt for å utsette debut alderen. Det er ikke sikkert det er så mange som har gjort det.. men da er jo sjansen større for de som har sendt den inn.

Det eneste jeg savnet, som ikke har noe med foredraget direkte å gjøre, var at det var altfor få lærere på treffene. De hadde også hatt gått av å få med seg ting her.
  
Takk til Oddvar for flotte foredrag – kommer han til Bø igjen med annet foredrag så kommer også jeg."

Trude Lindgren,
mor på Bø Ungdomsskule

Del denne siden med andre!

Share on Facebook