Garnes Ungdomsskule

"Jeg er kanskje av den litt ekstreme sorten. Jeg må ikke, men går på alle Sterk & Klar-forelesningene hvert år, så sant jeg får det til.

Det er herlig å høre forelesninger som stadig titulerer foreldregruppen og lærerne som "Kjære kloke foreldre og pedagoger på Garnes!"

Som pedagog og som far blir jeg utfordret på egen rolle og på mitt syn på elevene og ungdommene. Jeg har lært at det finnes to typer «Ja». Det ene er «Ja». Det andre er «Nei» som etter en liten stund forandrer seg til et «Ja», fordi ungdommen maser.

Ungdommer trenger trygge, kloke voksne forbilder som leiter etter måter å styrke, oppmuntre og motivere dem på. Samtidig trenger de faste og kjærlige grenser som ikke forandres selv om det stormer.

Hver dag møter jeg ungdommer som prøver å manipulere og tester grenser. De ønsker likevel ikke at vi skal gi etter og lurer fælt dersom de voksne ikke reagerer om noe skjer.

Sterk & Klar-programmet, med Oddvar Bjørnestad i særdeleshet, bidrar til dialog, begrunnelse, forståelse og motivasjon for å være voksne modeller med klare forventninger til ungdommer og elever. Det gir bekreftelse i rollen som forelder og pedagog.

Så om vi på Garnes ungdomsskole fortsatt får har det privilegiet å være en del av Sterk & Klar-programmet, vil jeg fortsette å gå på samlingene så ofte jeg har mulighet til det, med visshet om at jeg stadig får påfyll og nye perspektiver i møte med barn og unge."

Endre Ljones, rektor på Garnes Ungdomsskule


"Oddvar er inspirerende å høre på.

Han har en formidlingsevne som gjør det lett og interessant å følge med. Det er morsomme og gode eksempler som tas i bruk. Han motiverer voksne til å "ta i ett tak", og det er flott! I tillegg gir ham dem en pekepinn på hvordan man kan ta kontakt med ungdommen på en god måte. Han "strammer opp" de voksne på en nokså bestemt, men samtidig behagelig måte uten å vike belærende eller moraliserende.

Etter en økt i samme rom som Oddvar har i alle fall jeg følt meg mer motivert og lettere til sinns!

Det gir ekstra glød og iver i arbeid med ungdom."

Anja Burholm Mørk,

Garnes Ungdomsskule

"Skolen har valgt Sterk & Klar i satsingen på å gi de foresatte et godt verktøy i utøvelse av foreldrerollen. Programmet setter fokus på utsettelse av alkoholdebuten for ungdom, grensesetting, foreldresamarbeid, ros, den gode samtalen og et positivt fokus i oppdragerrollen.

Foreldrene gir entusiastiske tilbakemeldinger til oss etter å ha latt seg inspirere og motivere av Oddvar Bjørnestad sitt smittende engasjement og måten han deler sine erfaringer fra en lang karriere i arbeid med barn og unge."

Bodil Huse Olsen,

avdelingsleder Garnes Ungdomsskule


Del denne siden med andre!

Share on Facebook