Tilbakemeldinger fra deltagere som mestrer mer og mener mye.

Tilbakemelding i etterkant av lederkurs/personlig utvikling 2015 og 2016:

"Dette kurset er det mest lærerike og mest interessante kurset eg nokon gong har vert på. Og i skrivande stund, to veker etter kurset, har eg allereie fått brukt mykje av det eg har lært hjå Oddvar Bjørnestad.

Oddvar har ein heilt unik måte å formidla på, og å delta på kurset i saman med dei andre fine kursdeltakarane, var så utruleg lærerikt og godt. Eg kjende meg så trygg, eg trengde ikkje sjølv prestera noko som helst, berre lytta og ta til meg fantastisk god og enormt viktig lærdom!

Ofte er det slik, at me går oss vill eller står på staden kvil, der er eg, eller, no kan eg sei, der var eg, for eg vart så til dei grader «vekka» av Oddvar Bjørnestad. Og eg vart «vekka» av han, fordi han formidlar på ein sånn fantastisk måte om oss, som menneske, i kvardagen.

Oddvar er også kjempe vittig og han drog inn nokre knakande gode historiar gjennom kurset. Latteren sitt lett og eg for min del, sleit til tider med å stoppa å le.

Eg er så utruleg takknemleg for at eg fekk vera med på dette kurset og ser fram mot neste kurs med ei enormt stor glea. I mellomtida vil eg bruka det eg har lært hjå Oddvar Bjørnestad, for den lærdomen gjev meg, ein betre kvardag, kvar dag."

 

Astrid Risnes, butikksjef og kontormedarbeidar Risnes Elektro AS.

Dagleg leiar K. Risnes Eigedom AS, leiar i Manger Huseigarforeining.

 


"Jeg takker hver dag for at jeg fikk anledningen til å stifte bekjentskap med Oddvar og lederutviklingskursene!

Fra mitt første møte på seminaret på Hurtigruten fra Trondheim til Bergen i 2009 og fram til i dag, hvor jeg nå har deltatt på TRINN 16, totalt 4 kurs. Jeg følte at hele kurset var laget kun for meg og at det jo var snilt av alle de andre kursdeltagerne å la Oddvar snakke BARE TIL MEG. Jeg har jo erfart at dette også gjelder for alle deltagerne – at vi alle føler kurset er skreddersydd for en selv.

Det å treffe meg så til de grader, rett i rota, midt i hjertet – gang på gang – det er godt gjort.

Jeg har deltatt på motivasjonskurs før og jeg har forsøkt å lese meg til kunnskap om meg selv og samspill med andre mennesker, men den formidlingsevnen Oddvar har, er uvurderlig. Og den evnen han har til å se ENKELTMENNESEKET er unikt.

Med folkelige og forståelige ord og begrep lar han lyset gå opp for meg igjen – og igjen.

Jeg føler jeg vokser og vokser som menneske og får stadig ny forståelse for hvordan ting henger sammen og hvorfor vi gjør som vi gjør. Mennesker er enkle skapninger, men du verden så kompliserte vi er, tross alt.  

Om man da kan bryte ned situasjoner på den flotte måten Oddvar lærer oss på kursene, blir verden et bedre og enklere sted å befinne seg i.

Tusen takk for at du beriker livet mitt på den måten du gjør, gang på gang, Oddvar!"

 

Else Karin Selnes Austheim,

senior reisekonsulent Reisevarehuset Trondheim


"En stor takk Bjørnestad, for at du åpner øynene mine, og gjør meg i stand til å ta vare på meg selv og menneskene jeg møter på min vei! Det er en selvfølge, men det skal gjøres på en god måte, hver eneste dag, også på de dagene hvor sola ligger gjemt bak grå skyer.

Trinn 16 har gitt meg kunnskap og svar for livet.

Ingen burde være denne kunnskapen foruten. Den påvirker alle sider av livet, og ved å ta den i bruk har vi alle muligheter til å lykkes, uansett vær!"

Ole Gunnar Borlaug, hotellsjef ved Klækken Hotell

"En ny og viktig brikke i puslespillet mitt er lagt på plass.
Det var et formidabelt bra kurs!
Formidlet på en beundringsverdig måte.
 
Jeg bøyer meg i støvet og er evig takknemlig for å høre på deg og lære av deg.
 
Vi er priveligerte!"
 
Elin Austheim,
medeier og daglig leder av Romerike Foto AS

Mine tanker og erfaringer om TRINN 16:

"Jeg vil begynne med å si tusen takk for enda et fantastisk kurs i rekken av lederopplæringen til Oddvar. Jeg er av de som er så heldig og fått følge denne utdannelsen fra Trinn 1 og jeg gledet meg like mye til jeg skulle på dette kurset som jeg gjorde for 15 trinn siden. Forventningen kommer helt av seg selv når det nærmer seg kursstart, - og det med god grunn. Trinn 16 innfridde alle forventninger om påfyll av både tanker, verktøy, godfølelse - og litt ny undring.

Jeg jobber til daglig som enhetsleder i Tinglysningen ved Statens Kartverk. Enheten jeg leder er en av seks driftsenheter og har 30 medarbeidere. Dette er en jobb jeg har hatt i et år og jeg er fremdeles ikke helt trygg på det arbeidet jeg er satt til å utføre. Derfor var deltagelse på Trinn 16 ekstra viktig akkurat nå. Jeg fikk noen nye verktøy, jeg lærte enda mer om hvor viktig selvledelse og selvinnsikt er og jeg fikk bekreftelse på at en del av det jeg gjør og tenker er ganske bra. Det var tre intensive dager med store porsjoner påfyll og ny læring.

Samtidig var det en erkjennelse underveis på kurset at for å ta i bruk mye av det vi lærte, ville det kreve mye av oss som kursdeltagere (i hvert fall noen av oss) rent personlig, og jeg sitter jeg igjen med opplevelsen av at det er udelt positivt. Det er «tankene dine det kommer an på» fikk vi høre mye på Trinn 16.

Jeg skal øve meg på å tåle å stå i ubehaget som må til for å få til endring. Jeg er ingen stor fan av ubehag, men jeg er ingen stor fan av å ikke komme videre heller. Nå har jeg fått noe å jobbe med for å kunne klare dette bedre.

Oddvar sin formidlingsevne er fascinerende god, - hver gang. Jeg lærer noe nytt og nyttig, - hver gang. Jeg er veldig takknemlig for å få være deltager på lederutviklingskursene til Oddvar. Jeg hadde ikke vært den samme uten! Er det lov å håpe på Trinn 17…?"


Helle Keiseraas, Hønefoss

 


Tilbakeldinger i etterkant av TRINN 15:

”Dette kurset har givet mig så utroligt meget til abejdeslivet og men også livet generelt. At bli mindet på at det er kun en selv som kan bestemme ens dag, og hvordan det vil påvirke andres. Hvor vigtig et smil, åpne øjne og et hyggeligt goddag er.

Som leder er ens vigtigste opgave, er at ansatte trives med alt det med fører, dog er ingen ens og derfor vigtig at huske på at se alle, men se de individuelt. Man må kunne se sig selv, før man se andre.

Citat fra kurset:
”En positiv tanke er begyndelsen på det bedre liv.” Alle ved sikkert dette, men hvor flinke er vi til at huske det?

Kan kun anbefalede kurset videre da alle kan trenge/ har brug for motivasjon i livet.”

Anette Madsen, hovmester ved Klækken Hotell.

Einar har vært deltager på våre lederutviklingskurs i en årrekke og sier følgende etter å ha deltatt på TRINN 15:

"Takk for et veldig bra kurs.

Dette kurset synes jeg var spesielt bra."

Einar Marthinsen,

daglig leder GARANT Norway AS


"I en kombinert salgs- og produksjonsbedrift som vokser jevnt over mange år blir det etter hvert mange og ulike oppgaver, og mange og ulike ansatte, - som skal ledes.

Og når man skal lede mennesker er det lurt å kunne noen om både ledelse, - og mennesker.

Jeg har deltatt på Oddvar Bjørnestads lederkurs, både som dagseminar og på kurs som varer over flere dager og har alltid fått mange Aha-opplevelser.

Oddvar Bjørnestad formidler viktig kunnskap på en interessant og til tider svært morsom måte og har gitt meg bedre forståelse jeg bør møte ulike ansatte, - og kunder.

Og så har jeg lært mye om meg selv."

 

Petter Strømme, Elite Foto


"Det er alltid hyggelig når opplevelsen overgår forventningene.

Etter å ha fulgt lederkursene til Oddvar gjennom 12 år skulle man tro at det ikke er mulig, men igjen så klarer Oddvar, med sin engasjerende og entusiastiske formidling, å overgå mine forventninger til kurset. Emnene som tas opp på kursene er fint balansert mellom rask repetisjon av tidligere kunnskap og grundig gjennomgang av nye verktøy for en leder. Tilbake i hverdagen er det enkelt å sette tankene fra kurset ut i livet og øse av verktøyene som blir presentert. Jeg har ved flere anledninger tatt frem notater og dokumentasjon fra kurset for å bruke det som "kokebok" både i arbeidssituasjon, men også privat.
Gjennom Oddvars inkluderende formidling skapes det en sosial ramme som gjør at man trives både på selve kurset, men også til samvær og diskusjon mellom øktene.
Jeg gleder meg allerede til neste kurs."

Sigurd Ur, Kuehne+Nagel AS

"Våren kommer med lys og forventninger – naturen eksploderer og man føler stor ydmykhet til livet. På samme tid står et nytt lederkurs med Oddvar Bjørnestad på trappene. Det kunne ikke passet bedre inn. Hver eneste gang lærer vi litt mer om oss selv, og får litt mer kunnskap til å se og forstå hva som skjer i samhandlingen med menneskene rundt oss. 

Å få ta del av Bjørnestads uutømmelige visdom har påvirket alle plan av livet.
Trinn 13 var intet unntak, kurset var som skreddersydd for meg. Jeg kom tilbake til Klækken Hotell med ny innsikt, som vil gi meg og mine kolleger en bedre hverdag.


Nok en gang er forutsetningene for å lykkes på Klækken-laget styrket."

Ole Gunnar Borlaug,

hotellsjef ved Klækken Hotell

"Takk for 3 strålende dager på TRINN 12!

Jeg har vært privilegert og fått med meg mange kurs og foredrag, men aldri noe i nærheten av hva jeg har fått oppleve hos Oddvar Bjørnestad!Jeg har fått en åpenbaring på hva som gjelder ved ledelse av andre, men ikke minst det å lede seg selv! Oddvar Bjørnestad er en foreleser med noen kvaliteter jeg aldri har opplevd i andre sammenhenger!Oddvar deler sine tanker og erfaringer på en imponerende måte. 
Min beundring baserer seg på at
her blir det servert kunnskap og erfaring på en måte som motiverer, inspirerer og reflekterer.Vræl!!! Hvorfor har jeg ikke fått denne kunnskapen for 25 år siden i min lærerutdanning eller trenerutdanning?Dette burde vært obligatorisk for alle som har med mennesker å gjøre.Oddvar Bjørnestad får mine beste anbefalinger når det gjelder kunnskap, erfaring, inspirasjon, motivasjon."

Karl Erik Bøhn, pedagog og trener  


       

Foto: Berit Kverneng

"Tiden gikk altfor fort. Hvor ble alle timene av? Kursinvitasjonen tilbyr ledere 3 inspirerende og nyttige dager med velegna skarpslipte redskap for jobbhverdagen.

Jeg innrømmer jeg var spent og åpent forventningsfull til første møte med Oddvar Bjørnestad som foreleser. Løftet ble innfridd fra første time. I skjæringspunktet mellom faglig forankring innen tema ledelse, praktiske eksempler og levende refleksjoner, gav hver eneste time både gjenkjenning og nyoppdaging. Og fremfor av alt ideer til eget arbeid. Oddvar er en foreleser som definitivt får ting til å skje hos lytter. Nettopp på grunn av hans konkrete, grundige, og samtidig lekende, uredde formidling av et komplekst tema.

Oddvar setter også fingeren på det som kanskje er mest utfordrende: nemlig å se seg selv i samspill med andre, å bli bevisst egen innflytelse, og våge å forstå at skal andre gjøre en god jobb, strekke seg, må leder være villig til å se seg selv; ”hvordan virker jeg på andre med min stil, mine verdier og min væremåte.” ”For å lykkes som leder må du stadig bli flinkere til å lede deg selv” Ja, og i formuleringen ligger en klar tillitt til mulig fornyelse uansett hvor lenge en har stått i jobben. Herlig.

Jeg dro hjem, glad, motivert, og brukte venting på flyplassen til å notere ideer, så engasjert at jeg nesten mistet flyet. Tusen takk."
Berit Kverneng, selvstendig næringsdrivende: veileder, prosjektleder m.m.

"Det er lett å forstå at Oddvar vet hva han snakker om. Det er ikke tvil om at mannen sitter med en mengde nyttig kunnskap i forhold til det å jobbe med og sammen med mennesker.

Ord blir fattige når hans karisma og kunnskapsmangfold skal beskrives. Han må bare oppleves!!

Tusen takk Oddvar, vi gleder oss til neste kurs!!"

Ingrid Dalen, institusjonsleder
Solstad bo og omsorgssenter, Røyse


"Tida flyg, når ein har ein inspirerande og engasjert kursleiar. Kurset gir mykje god og verdfull kunnskap om korleis vi skal te oss saman med arbeidstakarar og andre menneske. Oddvar er utruleg dyktig i å konkretisere, med gode dømer og referansar frå si eiga erfaring med ungdom og vaksne. Han gjer dette med ei blanding av humor, alvor, bilete og metaforar, slik at vi forstår det betre. Oddvar er også ein meister i å bygge opp deltakarane og gje dei positiv tilbakemeldingar, slik at dei får trua på seg sjølv. Eit godt døme: "Husk! Du er en omvandrende energiklump der du er".
Etter kurset, svevde eg over dørstokken, og eg har fått ein stor porsjon viktige påminningar om kva som er viktig og lurt i livet. Dette bygg meg som menneske og mi sjølvkjensle.
Tusen takk!!!

Elisabeth Hjorthaug, Ytre Herøy Ungdomsskule

"Jeg er så heldig å ha fått stiftet bekjentskap med Oddvar først gjennom Sterk & Klar, deretter som deltager på lederopplæring. Ingen kan inspirere og motivere slik som han! Med sin engasjerende, humoristiske og entusiastiske måte og formidle på, gir han meg som medmenneske, kollega, pedagog og forelder, gode redskap til bruk i hverdagen. Det er fantastisk å kunne prioritere seg selv ved å kunne lene seg tilbake, lytte og øse av Oddvar sin kunnskap, og få så mye “input” i hvordan lede seg selv og andre.
Dette kurset er noe en som leder faktisk ikke har råd til å gå glipp av!
Jeg gleder meg stort til TRINN 13."

Wibekke G. Mork,
Hareid Ungdomsskule

 

” Oddvar leverte nok en gang!
Trinn 11 var inspirerende, lærerikt, underholdende og til ettertanke. Oddvars evne til å forstå og sette ord på det som skjer mellom oss mennesker kan bare beskrives som enestående.
Som ung i arbeidslivet er jeg privilegert som får lære av Oddvar fremfor å måtte lære gjennom egne feil. Både som leder, medarbeider og medmenneske styrkes jeg av hvert kurs- og neste år det heldigvis et nytt kurs!”

Anders Bergan, klubbutvikler
NHF Region Øst

 


"Jeg stiftet bekjentskap med Oddvars salgs- og lederkurs gjennom Elite Foto første gang, og tenkte; "Ååh nei, ikke enda et kurs der jeg sitter og hører på en foreleser en dag, og har glemt alt foreleseren sa to dager senere. For så å fortsette livet som jeg alltid har gjort." Så feil tok jeg. 
Innholdet i dette kurset, og Oddvars unike evne til å formidle kunnskapen sin på, var starten på en utvikling av meg som person og leder som har betydd enormt mye for meg. Innholdet i disse kursene kan brukes personlig og i mellommenneskelige relasjoner både privat og i jobbsammenheng, og burde etter min mening vært pensum i alle skoler. Vi blir aldri utlært, og det å videreutvikle seg selv gjennom å delta på disse årlige kursene i regi av Oddvar, er en fantastisk mulighet som alle burde benytte seg av."

Øyvind Austheim
Eier av Elite Foto Jessheim og Elite Foto Kløfta

"Trinn 12 i lederutdanningen var enda et høydepunkt i denne kursrekken.

Jeg er av de heldige som har vært med på alle 12 trinnene. Det gir en uvurderlig trygghet i hverdagen å ha det verktøyet og kunnskapen vi har fått og får ved å delta på disse kursene. I tillegg har de tre dagene alltid gitt med et stort løft, rent personlig. Jeg har det rett og slett mye bedre med meg selv i lang tid etter kurset, som igjen fører til mye bra både på jobb og privat.


Trinn 12 ga meg igjen lyst til å prestere og lyst til å se fremover for nå noen nye mål, - og det kjennes utrolig bra!"
 
Helle Keiseraas, Hønefoss

"Som prosjektleder i foreldreprogrammet Sterk&Klar merker jeg iblant prestasjonsangst før jeg skal ut på foredrag – til tross for lang erfaring innen feltet.
Jeg meldte meg på lederopplæringen hos Oddvar Bjørnestad for å få tips til hvordan jeg kunne takle prestasjonsangst, og for å bli mer offensiv og tydelig som foredragsholder og leder.
Under lederopplæringen fikk jeg mange gode råd, og når jeg nå skal ut på foreldreforedrag føler jeg mer selvtillit og trygghet. Jeg er også blitt mer bevisst på å være offensiv på en positiv måte i møte med politikere og andre samarbeidspartnere. 
Lederutviklingen er en program jeg varmt kan anbefale alle som har en lederstilling – enten det er i privat eller offentlig sektor."

Marit Barene, prosjektleder Sterk&Klar

"TRINN 10 - fantastisk!
Oddvar har gjort det igjen, hoppet etter seg selv og satt ny bakkerekord!! Kurset er både til inspirasjon og motivasjon!
For meg har det betydd enormt i min personlige utvikling og selvaksept. Bare det med hva en skal ha fokus på i hverdagen, være litt mer bevisst, hvilken drivkraft det ligger i det. Og, hvem har vel ikke kjent på prestasjonsangsten...!? 
Gled dere, så får jeg bare finne meg i at det er et helt år til trinn 11."

TRINN 11
"Takk for et gnistrende godt kurs!
Du er virkelig en utømmelig kunnskapskilde. Herlig å få lov til å øse fra den."

Elin Austheim,
daglig leder Elite Foto Jessheim

"Jeg har vært så heldig og få ta del i Oddvar Bjørnestad sin enorme kunnskap ved flere anledninger, og gleder meg til neste gang.

Oddvar engasjerer på en slik måte at man sitter på tuppen av stolen og venter i spenning på mer. Hans evne til å formidle kunnskap på en inspirerende, engasjerende og humoristisk måte er unik og enestående. Han har vært en stor inspirasjonskilde for meg, og kunnskapen han har gitt meg har jeg glede av hver eneste dag.

Oddvar setter alltid i gang mange tanker, får meg til å undre meg mer. Han har gjort meg til en bedre leder ved sette meg i stand til å forstå andre mennesker bedre."  

Annika Johansen,
Channel Manager Olympus Norge AS

"Min opplevelse av kurset i lederopplæring, TRINN 10 var meget positivt.

For det første var foredragsholderen, Oddvar Bjørnestad, svært inspirerende å høre på. Han viste stor dyktighet i å få samtlige deltakere involvert i det som ble formidlet, både som ledere og privatpersoner.


Det føltes godt å bruke noen dager på å bli inspirert til å reflektere over min rolle som medarbeider,leder,pedagog og medmenneske."

Inger-Lise E. Bergan,
høgskolelektor, Høgskulen i Bø


"Takk for 3 fantastiske dager sammen i nydelige Telemark!

Oddvar har klart det igjen! Hans unike evne til å formidle har bergtatt meg. Han trigger noe i meg, slik at hverdagen blir lettere å håndtere. Jeg har hatt en enorm utvikling både personlig og i jobbsammenheng.

Jeg har blitt flinkere til å være BENTE og stå for det, og jeg opplever respekt fra alle rundt meg.
TAKK!"

Bente Noer, avdelingsleder Euro Sko, Sønstebøtunet AS

TRINN 11:

"Tusen takk for et flott kurs!

Jeg sitter igjen med masse tanker, og mye inspirasjon til å gå videre med, både ledelse på jobben og hjemme.
Det er veldig positivt med kurset at det dreier seg om kunnskap som er viktig for en selv som menneske og som kan brukes i flere sammenhenger i livet. 

Så jeg er kjempefornøyd og synes jeg fikk veldig mye ut av de tre dagene."

TRINN 13:

"Takk igjen for flott kurs, jeg har med meg masse inspirasjon og motivasjon tilbake som alltid etter kurs hos dere!

Ser allerede frem til neste års kurs!"

TRINN 14:

"Takk for sist, og et veldig innholdsrikt kurs som alltid! Jeg kommer hjem igjen med ny motivasjon og inspirasjon til videre arbeid og det gir meg masse som menneske disse tre dagene sammen med dere.

Gleder meg allerede til TRINN 15!"

Line Wilberg, seksjonssjef UNE Utlendingsnemda

"Hei Merethe og Oddvar.

Vil bare takke dere for et fantastisk kurs på Norsjø Hotell. Vi har snakka masse om det på jobben i etterkant.

For min egen del kom dette kurset på et veldig bra tidspunkt. Har hatt en tøff start på året siden jeg mista mamman min på grunn av kreft nå i januar. Veldig nyttig å påminne god selvsnakk og hva som er viktig å bry seg om her i livet.

Kort oppsumert var hele kurset det beste jeg har vært med på så langt."

Hilsen Tomas Flaatin
Sønstebøtunet ASShare on Facebook